De bästa motorcykelracen

Tuffast och farligast

Det finns många typer av race inom de olika sporterna och kategorierna. Alla de olika motorcykelsporterna har unika, välkända och berömda banor som förarna tävlar i. Enduro har till exempel Erzbergrodeo i Österrike där Red Bull Hare scramble håller till. Banan består av många backar och kullar i väldigt tuff terräng. Från djupa dalar och branta, höga höjder i grus till enorma och steniga höjder till ännu brantare backar i löst sittande grus och lera. Av de cirka 500 professionella förarna är det bara 3 % som klarar sig hela vägen till mållinjen.

För Road racing förarna så är banan kring Isle of Man legendarisk av många orsaker. Den unika banan håller till på den lilla ön och är på många sätt helt vansinnig. Förarna åker på de allmänna vägarna som är avspärrade för eventet och många gånger når de hastigheter på över 250 km/h. Banan har många snäva kurvor och backar som kan ställa till det för vilken förare som helst. Eftersom det samlas mängder av åskådare runt banan finns det stora risker för olyckor.

Isle of Man attraherar såväl de skickligaste förarna som de glada amatörerna. Eliten vill testa sina gränser, medan amatörerna kör banan i ett lugnt tempo. Ibland räcker inte ens den egna förmågan. Under 2014 dog två personer och med dessa två personerna är det hela 242 förare som dött under racet. Man säger att alla som klarar sig helskinnade från Isle of Man-banan är en vinnare, och många förares ögon fylls av tårar när de når mållinjen av den här väldigt svåra och farliga banan. Både Erzbergrodeo och Isle of Man banan kräver omänskligt mycket av sina förare, vilket är en av anledningarna till att du hittar de bästa motorcykelracen här.

Motorsport är en relativt farlig sport, men banracing anses av förklarliga skäl vara betydligt säkrare än gatlopp som det på Isle of Man. VM-serien motoGP i roadracing anses vara den mest prestigefulla tävlingen i roadracing, och hos spelbolagen kan du satsa på vem du tror vinner enskilda race eller hela vm-serien. Du kan se odds hos bland annat betfair.

En annan krävande motorcykeltävling är det berömda Dakarrallyt. De som är insatta i motorsport vet att tävlingen är öppen för flera olika fordonstyper, däribland motorcyklar, men för de flesta är kanske Dakarrallyt mest känt som en biltävling.

Vill du betta på TT-loppet eller vem som tar hem segern i Dakarrallyt gäller det att hålla uppsikt och leta efter spelbolag som erbjuder odds på dessa race. På den här sidan hittar du förslag på några spelsiter att kolla.